Nieuwbouw

Veel mensen zullen het al hebben gezien, gelezen of gehoord: de Teylersgroep heeft een nieuw clubhuis moeten bouwen. Hieronder volgt een korte uitleg.

Waarom moesten we verhuizen?
Het Zaandhoes heeft 40 jaar op gepachte grond in de Zandbergen gestaan. Dat is natuurlijk een prachtige locatie voor onze scoutinggroep. We zitten midden in de natuur, en de jeugdleden kunnen zich daar lekker uitleven! Maar helaas… ons clubhuis stond op gepachte grond. In een contract stond dat we daar tot en met 2007 mochten blijven zitten. Daarna moesten we de grond schoon opleveren, oftewel: het clubhuis afbreken en de grond verlaten. Dit is inmiddels gebeurd.

Het Zaandhoes zoals het lange tijd Zandbergen stond:

Nieuwbouw
Het is fantastich dat het mogelijk was om een nieuw clubhuis te bouwen in de Zandbergen. Maar hier was natuurlijk veel voor nodig. De twee belangrijkste dingen waren het verkrijgen een bouwvergunning en het inzamelen van geld. Dat eerste is gelukkig goed gekomen, aan dat tweede wordt nog altijd hard gewerkt.

Gelukkig dacht de Gemeente Losser met ons mee. Ze hebben ons geholpen om een goede locatie te vinden voor ons clubhuis, en daar zijn we de gemeente erg dankbaar voor. We hebben een stuk gemeentegrond in de Zandbergen in erfpacht. Na vele voorbereidingen is in de zomervakantie van 2007 de bouw van start gaan. Er is zo veel mogelijk werk zelf gedaan, om de kosten te drukken. Ondertussen staat er een geweldig nieuw clubhuis, waar we heel blij mee zijn. De complete afwerking kost erg veel tijd en zal ook nog even duren.

Het Nije Zaandhoes:

Kosten
Het bouwen van een nieuw clubhuis is natuurlijk niet goedkoop. We konden het Zaandhoes niet gewoon even verplaatsen, want dan voldeed het niet meer aan bepaalde nieuwe regels en wetten. De totale kosten werden geschat op € 150.000,-, maar zijn nog hoger uitgevallen. Dit bedrag kon de groep natuurlijk niet zo even opbrengen.

We zijn op verschillende manieren bezig met het inzamelen van geld. We vragen geld van fondsen, zoals bijvoorbeeld Jantje Beton. En we zijn natuurlijk op zoek naar sponsoren! Daarnaast organiseren we zelf verschillende acties om geld in te zamelen, zoals een rommelmarkt, sponsorloop, het watergeven aan de bloemenmandjes in gemeente Losser, de PLUS-actie, een levende kerststal en we verlenen onze diensten aan scholen, verenigingen en bedrijven. Daarnaast zetten we vrijwilligers in als verkeersbegeleiders bij evenementen.

De verkoop van obligaties was erg succesvol. Dit wil eigenlijk zeggen dat we geld lenen van zo veel mogelijk mensen, en dit later weer terugbetalen, onder bepaalde voorwaarden. Dit is goedkoper dan geld lenen bij de bank via een hypotheek, hoewel dat helaas onvermijdelijk lijkt.

Het inzamelen van geld kost veel tijd. Het is belangrijk dat we daar allemaal een beetje aan meehelpen. Er is al veel gedaan, maar we zijn er nog lang niet! Jullie zullen dus nog vaak van ons horen. We hopen dat alle leden zich inzetten voor de bouw van het nieuwe clubhuis, alle beetjes helpen. Alle ideeën om geld in te zamelen zijn welkom, en mogelijke sponsoren worden natuurlijk met open armen ontvangen. Word donateur / vriend van de Teylersgroep of spoor mensen in je omgeving aan om vriend te worden. Aarzel vooral niet om contact op te nemen, al is het alleen maar voor wat meer informatie!