Overvliegen

Overvliegen is de ceremonie die plaatsvindt wanneer een lid van scouting overgaat van de ene speltak naar de andere. Doorgaans gebeurt dat omdat het lid een bepaalde leeftijd bereikt heeft waarop hij oud genoeg is om naar een hogere speltak te gaan of omdat het kind al klaar is om over te gaan (inschatting van de leiding in overleg met de ouders).

De verschillende speltakken maken twee-aan-twee een rij, daarna kruisen ze de handen (links over rechts) en pakken de handen vast van degene tegenover hem/haar. Aan het uiteinde van de rij staat het kind dat gaat overvliegen met de leiding van zijn/haar huidige speltak. Aan de andere kant van de rij staat de leiding van de speltak waarna het kind gaat overvliegen. De leiding van de huidige speltak tillen het kind op en leggen hem/haar gestrekt op de voorste armen in de rij.

Door het omhooggooien van de overvliegende welp “vliegt” hij/zijn naar de andere speltak. Aan het eind van de rij vangt de teamleider van de speltakleiding het kind op. Hierna is het gezamenlijke gedeelte van het programma klaar, elke speltak heeft vervolgens zijn eigen programma om de nieuwe kinderen in de groep te betrekken.

Wanneer een bever naar de welpen overvliegt gaan we meestal aansluitend meelhappen.

Overvliegen

Tweedehands uniform overnemen of je uniform verkopen/ruilen?

Voor de in- en verkoop van Scouting uniformen (en toebehoren) kun je terecht bij Loraine Poorthuis. Lees meer »