Teylers maken bijzondere reis naar Kyrgyzstan

Zestien leden van de Teylersgroep hebben deelgenomen aan een bijzonder project. Ze hebben in de zomervakantie van 2007 een reis gemaakt naar Kyrgyzstan (ook wel Kirigizië genoemd). Daar zijn ze in het kader van ontwikkelingssamenwerking gaan rondreizen om kennis te maken met de Kirgizische cultuur. Er zijn ook activiteiten georganiseerd voor de Kirgizische bevolking (vooral voor de jeugd). Zo hebben ze spelmiddagen georganiseerd, en vele andere leerzame activiteiten uitgevoerd. Deze reis kon voor een groot deel gesubsidieerd worden, waardoor de deelnemers zelf maar een klein bedrag bij hoefden te betalen.

In 2006 had de groep al kennis gemaakt met Kyrgyzstan: we hebben toen op initiatief van fam. van Veen geld ingezameld voor arme gezinnen en scholen in dat land. Kyrgyzstan is een aantal keer groter dan Nederland en telt een paar miljoen inwoners. Het ligt tegen de grenzen van China en Kazachstan.

Veel informatie over de reis en het programma is destijds verzameld op de website van het project. Deze website is inmiddels offline.

Teylersgroep naar Kirgizie