Nieuwsarchief 2012


19 december 2012

De Teylersgroep uit Losser wenst je een fantastisch 2013

Bekijk de kerstwens van Scouting Nederland door op onderstaande afbeelding te klikken.

Scouting Nederland en de Teylersgroep Scouting in Losser wensen je een fantastisch 2013


14 december 2012

Geen levende kerststal in 2012

De Teylersgroep heeft besloten om dit jaar geen levende kerstal uit te beelden, maar in 2013 hopen we we de bewoners van Losser te kunnen verrassen met een leuke en vernieuwende actie rond de kerstdagen. Heb je hier nog ideeën voor of zou je hier aan mee willen werken? Neem dan even contact op.


6 december 2012

Doe mee aan de Winterhike 2012

Zin in een gave tweedaagse zwerftocht door Twente? Ben je 14 jaar of ouder? Schrijf je dan in voor de Winterhike op 28 en 29 december! Deze Winterhike is niet gemakkelijk en vereist doorzettingsvermogen en goede hikeskills. Je loopt met eigen bepakking een totale afstand van veertig kilometer, waarbij je praktische en theoretische kennis op de proef wordt gesteld en je allerlei opdrachten doet. Benieuwd? Kijk voor meer informatie op www.winterhike.nl


4 december 2012

Leukste vereniging verkiezing: stem op de Teylersgroep!

De Teylersgroep doet mee aan de leukste vereniging verkiezing. Stem natuurlijk op de Teylersgroep!!http://leukstevereniging.nl/losser/8262/stem/


1 december 2012

Sinterklaas was op bezoek in de Zandbergen

Op zaterdag 1 december hadden we hoog bezoek in de Zandbergen: Sinterklaas en zijn pieten kwamen op bezoek! Natuurlijk had de goede Sint voor alle kinderen iets leuks meegebracht en de pieten hebben meegedaan met alle spelletjes en scouting-activiteiten.


24 november 2012

Uitgelote obligaties november 2012

Door de notaris zijn in november 2012 voor de 5de maal obligaties uitgeloot.

Bekijk hier welke nummers zijn uitgeloot.


24 oktober 2012

Zaterdag 27 oktober is de Mobiele scoutshop in Losser

Komende zaterdag, 27 oktober, is een mobiele ScoutShop te gast bij Scouting Dr. Ariënsgroep Losser, clubgebouw de Welp,Smitsbreeweg 9, 7581 HE Losser. We zijn daar van 13.30 – 15.30 uur

De mobiele ScoutShop heeft bijna het hele assortiment bij zich, maar bijvoorbeeld geen dassen. Heb je speciale wensen (dassen, hoeden, tenten, 100% shirts, eendjes, etc.) geef ze dan z.s.m. even, zonder koopverplichting, door aan mobielnoord {apenstaartje} scouting.nl. Hier kan je ook terecht voor aanvullende vragen. Als je je wensen hebt, geef deze svp zo snel mogelijk door.

Oh ja, we hebben een pin-apparaat!

We zien je graag,

Team ScoutShop mobiel


20 oktober 2012

JOTA 2012 in volle gang

JOTA is in volle gang! De welpen zijn een tochtje aan het lopen op zoek naar de zender, de verkenners chatten met andere scoutinggroepen en de zender werkt ook goed vanaf de Laga-toren. Bekijk hier de foto’s van JOTA 2012.


16 oktober 2012

19 t/m 21 oktober 2012: Jamboree On The Air – weekend

JOTA-JOTI is een landelijke ledenactiviteit van Scouting Nederland waarbij alles draait om communiceren. JOTA en JOTI zijn afkortingen voor: Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet.

Een jamboree is een groot kamp waar je andere scouts kunt ontmoeten. Normaal moet je daarvoor met je tent en je bagage naar een groot kampeerterrein, maar niet bij de JOTA-JOTI. Dit kamp vindt namenlijk plaats in de lucht en op het internet. Nee hoor, je hoeft niet te kunnen vliegen om mee te doen, je blijft gewoon in je eigen gebouw. Door gebruik te maken van zenders (een soort walky-talky) ga je “on the air”. En met de computers ga je het internet op. Zo maak je contact met andere scouts. Je kunt makkelijk nieuwe vrienden maken, want heel veel scouts doen mee. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Dus misschien heb jij straks wel contact met scouts van de Nederlandse Antillen (die spreken ook Nederlands, dus dat is lekker makkelijk). Dat wordt leuk!


29 september 2012

Scouting Academy: modules Activiteitenwensen en spelideeën (M5) en Veiligheid (M8)

Beste leiding & kaderleden,

Op dinsdag 9 oktober a.s. kun je 2 modules van Scouting Academy volgen! Inschrijven is nog mogelijk.

Wat? Activiteitenwensen en spelideeën (M5) en Veiligheid (M8)
Waar? Clubhuis van de Dr. Ariënsgroep in Losser
Wanneer? Dinsdag 9 oktober, 19.30-22.00 uur.

Inschrijven? https://sol.scouting.nl/rs/news/


29 september 2012

Foto’s zomerkamp R/S in Tsjechië online

De Rowans en Sherpa’s zijn dit jaar op kamp geweest in Tsjechië, om precies te zijn in de plaats Strakonice waar een scoutingroep zit waar de Teylersgroep nog steeds contact mee heeft. In het weekend was er een uitstapje naar de hoofdstad Praag. Elke dag stond er wel iets leuks of sportiefs op het programma: kanoën, mountainbiken, zwemmen, naar de dierentuin, naar het klimpark en natuurlijk gezellig met elkaar uit eten en lekker genieten in de zon op het terras!

Bekijk de foto’s van het zomerkamp van de R/S in het fotoalbum.


22 september 2012

Foto’s zomerkamp welpen online

Het zomerkamp van de welpen was dit jaar in Hengelo en het draaide volledig om het thema Schotland. De Schotse ‘clans’ waren erg fanatiek, bijvoorbeeld tijdens de highland games en alle andere spannende en sportieve activiteiten. En ze zijn met z’n allen naar pretpark De Waarbeek geweest! Af en toe was er onderling wat strijd tussen de clans… Maar toen de clans werden lastiggevallen door de slechte ‘picten’ werkten ze samen om de picten te verslaan. Natuurlijk is dat gelukt!

Bekijk de foto’s van het zomerkamp van de welpen in het fotoalbum.


10 september 2012

Foto’s zomerkamp verkenners online

De verkenners zijn dit jaar in Ommen op zomerkamp geweest, samen met de verkenners/scouts van Scouting Dedemsvaart. Het kamp begon regenachtig (maar dat mocht de pret niet drukken!), de rest van de week hadden ze best mooi weer!  Zoals altijd was het een kamp vol met leuke activiteiten: kanoën, zwemmen, hiken, maisveld-doolhof, BBQ’en, bonte avond en natuurlijk gezellig aan het kampvuur zitten.

De foto’s staan online, deze kun je bekijken in het fotoalbum.


1 september 2012

SPYRUN 2012

21 en 22 september –  Scouts vanaf 15 jaar  kunnen zich inschrijven voor de Spyrun.


30 juli 2012

Zomerkamp R/S

Vandaag zijn 2 Rowans en 2 Sherpa’s met begeleiding vertrokken naar Strakonice, Tsjechië. Hier zullen de berichten die we van hen ontvangen worden verzameld.
30-07-2012 17:34: Veilig over, vlotte reis, lekker weer, groot clubhuis, lol!
02-08-2012: ondertussen hebben we al veel leuke activiteiten gedaan, kanoën, naar het museum in het ‘kasteel’ van Strakonice, zwemmen, lekker eten en gezellig op het terras zitten (als er maar wifi is….). Tot nu toe is het weer nog mooi!


19 juli 2012

Sluiting Scoutshop Lonneker per 21 juli 2012

Per 21 juli sluit de Scoutshop in Lonneker. Dus mochten jullie nog wat nodig hebben is dit de laatste kans om het daar te halen. Er komt een Mobile scout shops(bus) voor in de plaats die een aantal malen per jaar langs kan komen, als wij ons aanmelden. 13 oktober is de bus in Nijverdal en 17 november in Delden.


12 juni 2012

Avondvierdaagse: 13 t/m 16 juni 2012

De foto’s staan online!

Leden die zich hebben opgegeven voor de Avondvierdsaagse verzamelen op woensdag, donderdag en vrijdag om 18:00uur voor de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein. De leiding verzameld om 17:45 uur.

Op zaterdag zijn er verschillende start en verzameltijden:
7,5 km –> verzamelen om 12:30uur, vertrek om 13:00uur.
15 km –> verzamelen om 11:30uur, vertrek om 12:00uur.
20 km –> verzamelen om 10:30uur, vertrek om 11:00uur.
25km –> verzamelen om 07:45uur, vertrek om 08:00uur (per bus, dus wees op tijd!!)

Groeten,
De Avond4daagse-commissie
(Wendy, Sebastiaan, Stefan en Rowland)


3 juni 2012

Proefkamp Welpen: Cowboys- en girls lokken de Daltons in de val!

Samen met Lucky Luke hebben deze stoere cowboys & cowgirls de Daltons in de val gelokt tijdens het gezellige proefkamp van de welpen! De foto’s staan inmiddels online.


31 mei 2012

2 & 3 juni: Welpen proefkamp met thema Cowboys

A.s. zaterdag en zondag (2 en 3 juni) is het proefkamp voor de welpen. We beginnen op zaterdag om 10:00 uur en op zondag rond 14:00 uur is het afgelopen. Het thema is: Cowboys!!! (dus geen indianen!!!!!)  We hopen dat jullie allemaal in thema-kleding kunnen komen (we snappen dat dit misschien lastig is op zo’n korte termijn maar hopen dat dit alsnog gaat lukken.).  Verder informatie over dit proefkamp is via de e-mail verstuurd naar de leden.

Gratis voor leidinggevenden: Module Leeftijdseigene

Op maandag 21 mei is het mogelijk module 4: leeftijdseigene te volgen.
De module wordt aangeboden tegelijkertijd met de regioraad.

Locatie: Dr. Ariënsgroep – Scouting Losser – Clubhuis “De Welp”
Tijd: maandag 21 mei, 20.15-22.15 uur
Kosten: gratis (de module wordt aangeboden door Regio Essnlaand)

Deze module gaat over het leeftijdseigene van de jeugdleden in de speltakken. Er wordt gekeken naar het spel dat bij de ontwikkelingfasen hoort. De ontwikkeling van de leeftijdsgroepen wordt uitgewerkt in cognitieve, lichamelijke, sociale en sociale aspecten.

Na het doorlopen van deze module:

  • Weet je wat de kenmerken zijn van de ontwikkelingsfasen
  • Weet je wat het verband is tussen het spel en de ontwikkeling passend bij de leeftijd
  • Kun je inschatten wat voor jouw speltak en de speltakken onder en boven je, relevante leeftijdsontwikkelingen zijn.
  • Weet je welke beperkingen kunnen voorkomen en welke aanpak je als leidinggevende kunt kiezen.

Inschrijven: via Scouts online.


6 mei 2012

Foto’s Ouder & kind-weekend online

Ondanks de regen was het ouder- en kind-weekend toch zeer geslaagd! De foto’s staan online in het fotoalbum.

Foto’s van Sint Jorisdag volgen binnenkort.


07 maart 2012

Ouder & kind-weekend: 14 & 15 april 2012

Na lang gewacht te hebben is het dan eindelijk zo ver. Het ouder en kind kamp!

Dit zeer gezellige kamp zal vol zitten met allerlei activiteiten waarbij ouder en kind samen moeten werken maar ook tegen elkaar zullen strijden. Het gaat allemaal plaats vinden op zaterdag 14 en zondag 15 april. Dus houd deze datum vrij in jullie agenda`s want zo’n gezellig kamp wil je niet missen. Hoe, wat en waar volgt allemaal tegen die tijd!

Wij hebben er al heel veel zin in en hopen dat jullie dat ook hebben.

Groetjes ouder en kind commissie.


14 maart 2012

Zwerftocht rowans en sherpa’s: 23, 24 en 25 maart 2012

Zoals sommigen van jullie al gehoord hebben zijn Tjim en Rowland druk bezig met het op poten zetten van een zwerftocht.

Wat houdt dit in?

We willen een wandeltocht organiseren waarbij jullie als rs in koppels tegen elkaar strijden om een wisseltroffee. Onder de tocht zul je volledig aangewezen zijn op jezelf (eten maken, pauzes, etc.). Punten worden gegeven voor de snelheid waarmee je de tocht aflegt. Denk aan een Winterhike zonder de vervelende posten en het logboek. Wanneer dit een succes wordt is de bedoeling dat deze zwerftocht elk jaar gehouden wordt in het voorjaar.

Na overleg zijn we uitgekomen op de volgende data: 23+24+25 maart

Er is voor dit weekend gekozen omdat op jullie jaarplanning een kamp gepland stond. We zullen om 19:00uur in het Zaandhoes verzamelen. Het einde zal waarschijnlijk rond een uur of 7 á 8 zijn op zondagavond.  De kosten zijn € 7,50 p.p.

Hopelijk doen jullie allemaal mee!!!


3 maart 2012

Rommelmarkt 2012: data waarop je spullen kunt inleveren

Rommelmarkt Teylersgroep - Raadhuisplein Losser

Ook dit jaar is er weer een rommelmarkt gepland (31 maart 2012 op het Raadhuisplein in Losser) en daarvoor zijn veel verkoopbare spullen nodig. Dus vraag familie, vrienden, kennissen of die nog iets hebben voor de rommelmarkt. Deze spullen kunnen gebracht worden bij ’t Honk, op volgende data:

Zaterdag 24 maart van 11.00 tot 16.00
Maandag 26 maart van 19.00 tot 21.00
Dinsdag 27 maart van 19.00 tot 21.00
Woensdag 28 maart van 19.00 tot 21.00
Donderdag 29 maart van 19.00 tot 21.00

Voor vragen kun je contact opnemen met Jouri, Marcel of Sebastiaan via het contactformulier.

Vrg Rommelmarkt commissie


7 januari 2012

Carnavalsfolder 2012 – bericht aan alle leden van de Teylersgroep en hun ouders

Drie maal hebben alle leden en heel veel ouders carnavalsfolders rondgebracht in de gemeente Losser. De Gaffel Aoskes hebben gevraagd of wij dat dit jaar weer willen doen. Evenals vorige jaren zullen er twee folders rondgebracht worden. Verkenners, Rowans – Sherpa’s, Pivo’s en bestuur worden door de folderwerkgroep geïnstrueerd.

Leden en ouders kunnen de Teylersgroep een groot plezier doen door te helpen met het rondbrengen van de folders. 

Ouders die gaan folderen of ouders die samen met een Bever of Welp op pad gaan, kunnen zelf bepalen wanneer zij hun wijkje lopen. Er zijn twee perioden waarbinnen u moet blijven:
1ste periode: wo 18 jan. – vr.27 jan. Folder 1
2de periode: nog niet bekend;hoort u zo spoedig mogelijk.

Jullie krijgen maximaal 200 folders per keer. Folders kunnen worden afgehaald bij Grietje Vorgers , Kerkstraat-winkel.
1ste folders op wo 18 jan. Tussen 19.30-20.30 uur.

Ouders (bevers en welpen) kunnen zich aanmelden bij Grietje Vorgers tel 053-5382877  (graag z.s.m.!)

Wanneer veel ouders zich melden, worden de wijken kleiner! Opbrengst komt geheel ten goede aan de Vereniging Scouting.

F.J.A. Bonte, voorzitter Stichting