Nieuwsarchief 2006



31 december 2006

Levende kerststal groot succes!

De levende kerststal die door de leden van de Teylersgroep is verzorgd op

Erve Kreasgenberg was een groot succes! Naar schatting zijn er op tweede kerstdag zo’n 2000 mensen wezen kijken naar de kerststal die in de Smederij was opgesteld. Er heeft zeker twee uur achter elkaar een lange rij gestaan voor de schuur. Daar waren natuurlijk Josef, Maria en de kleine Jezus te zien, en verder de drie koningen, twee engelen, vier herders en twee schapen, een ezel en een os. De schuur was aangekleed als stal met veel groen, stro en sfeerverlichting. Alle voorbereidingen waren zeker de moeite waard, want door middel van een vrije gift hebben we een aardig bedrag weten te verzamelen voor het nieuwe clubhuis! Zo komen we er wel!

Foto’s van de kerststal kun je bekijken in het fotoalbum.



2 december 2006

Sinterklaas & zijn pieten in de Zandbergen

Jippie! Ook dit jaar is de Sint ons niet vergeten! Samen met 4 pieten kwam hij aangefietst op een wel heel bijzondere fiets. Eenmaal goed en wel in het Zaandhoes, is hij bij elke speltak even langsgeweest om te bespreken welke kinderen er lief, en welke juist een beetje stout zijn geweest. Ondanks dat de Sint nog wel wat rare dingen te horen kreeg over een aantal scouts, heeft toch iedereen een kadootje gekregen. Het was weer een groot feest (en een grote puinhoop achteraf…).



2 november 2006

Halloween opkomst van de welpen was weer griezelig gezellig!

Net als voorgaande jaren is er op vrijdagavond voor de welpen een halloweenprogramma georganiseerd. De heksenzusjes Lobelia en Amaryllis beleefden samen met hun nichtje Petunia weer een spannend avontuur. Ook dit keer was de hulp van de welpen nodig om het kwaad te verslaan. Ze zouden bezoek krijgen van Clematis, hun nichtje. Maar onderweg is zij door Graaf Dracula gevangen genomen. De welpen, die allemaal erg eng verkleed waren, ontdekten zijn lege graf. In groepjes gingen ze samen met de heksen op weg om spullen te verzamelen die ze aan Graaf Dracula konden geven, in ruil voor de vrijlating van Clematis. Om deze spullen te krijgen, moesten ze kleine opdrachten uitvoeren. Zo moesten ze bijvoorbeeld een spreuk verzinnen om de vuurspugende draak rustig te krijgen. En ze moesten in de boom klimmen om een vleermuis te pakken. Ondanks dat sommige welpen het heel eng vonden, hebben alle groepjes de opdrachten goed uitgevoerd en Clematis werd gered. Dapper hoor!

Winnaar van de kostuumwedstijd: Puck!

Er zijn nog veel meer enge foto’s gemaakt! Deze staan in het fotoalbum.



30 oktober 2006

Inschrijving Winterhike gestart

De inschrijving voor de winterhike is weer begonnen! Op 28 en 29 december 2006 zal de winterhike worden gehouden , met het startpunt ergens hier in Twente. Dit is een twee-daagse wandeltocht, met een totale lengte van ongeveer 40 kilometer. Onderweg kom je veel posten tegen en moet je opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. De overnachting is meestal in een sporthal. Als je ouder bent dan 14 jaar dan kun je je opgeven, dit gaat per koppel en de prijs per persoon is € 18,50. Voor meer informatie en de inschrijving kun je kijken op http://www.winterhike.nl/ . Wees er snel bij want anders is het vol!



29 oktober 2006

JOTA 2006

Ondanks dat er dit jaar geen zendamateurs in de Zandbergen aanwezig waren, was het JOTA-kamp toch een succes. Alle speltakken zijn druk geweest met het soldeerproject, en er werden een aantal spellen gedaan die op één of andere manier iets met communicatie te maken hadden, want daar draait het met JOTA allemaal om. Het nachtspel was zoals altijd weer lekker spannend en daarna werd er nog gezellig bijgekletst bij het kampvuur. Als je graag iets over het kamp wilt vertellen, dan kun je een kort stukje schrijven voor in de nieuwsbrief.

De foto’s van het kamp staan in het fotoalbum.



13 oktober 2006

Foto’s Volleybaltoernooi Vasse

Tijdens het Volleybaltoernooi voor de Pivo’s, R/S en leiding zijn er foto’s gemaakt. Deze staat nu online op de site van regio Essnlaand.



2 oktober 2006

Overvliegen

Binnenkort is het weer tijd dat er leden gaan overvliegen. Er gaan bevers naar de welpen, welpen naar de verkenners en verkenners naar de rowans en sherpa’s. Dit zal gebeuren op zaterdag 7 oktober 2006, gewoon tijdens de opkomst. Reken er maar op dat het een leuke en speciale dag gaat worden!



1 oktober 2006

Bjorn stopt als welpenleiding

Afgelopen zaterdag was het de laatste keer dat Bjorn officieel als welpenleiding meedraaide. Na een aantal jaar leiding te hebben gegeven bij de Teylersgroep heeft Bjorn aangegeven dat hij er mee wil stoppen. Onder de rest van de leiding was er een sterk vermoeden dat dit iets te maken kon hebben met de zwangerschap van zijn vrouw. Daarom bedachten ze voor zaterdag een passend programma voor Bjorn. Hij moest een kinderwagen-race doen door het mulle zand voor het clubhuis. Daarbij moest hij kleertjes ophangen, luiers verschonen, beschuit met muisjes maken en zorgen dat de kinderwagen zo snel en zo netjes mogelijk over een trappersbaan kwam.

En eigenlijk ging hem dat best goed af (zie fotoalbum). Daarna kreeg hij een cadeau een grote kaart met de gelukswensen van alle welpen en welpenleiding, en natuurlijk bedanken we hem voor zijn hulp en inzet!



30 september 2006

Uitslag van het Volleybaltoernooi

Team LEO heeft de derde plaats behaald, en Team PEO de zevende en tegelijkertijd ook de laatste plaats. Maar ze hebben natuurlijk allemaal hun best gedaan en veel lol gehad, ondanks dat niet iedereen even wakker was… Volgend jaar weer een nieuwe poging!



6 september 2006

Outdoor Volleybaltoernooi Vasse

Het Volleybaltoernooi in Vasse komt er weer aan! Dit jaar is het op zondag 24 september. Het toernooi is bedoeld voor PIVO’S, leiding en R/S. Als je je nog niet hebt opgegeven kan dit nog! Een team mag bestaan uit 5 of 6 personen. Op dit moment zijn er ongeveer 11 aanmeldingen, dat betekend dus 2 teams van 5 personen. Elk team moet een eigen scheidsrechter hebben. Alle spelers en natuurlijk Koots Christel en Koots Marije zijn welkom op scoutingterrein de Veelboer in Vasse om 9:30 uur. Om 10:00 uur beginnen de wedstrijden. Veel succes!



24 augustus 2006

Zomerkamp Verkenners

Zaterdag 26 augustus gaan de verkenners op zomerkamp. Het thema van dit jaar is Holbewoners! Om 8:00 uur ’s ochtends verzamelen we op het Raadhuisplein in Losser en dan vertrekken we op de fiets naar het kampterrein. Verkenners uit Oldenzaal kunnen vanaf het VOS-gebouw meefietsen rond kwart voor negen. Zaterdag 2 september hopen we ’s middags weer heelhuids terug te zijn in Losser, na een primitieve week kamperen.



21 mei 2006

District Scouting wedstrijden

De verkenners van de Teylersgroep hebben met twee patrouilles meegedaan aan de DSW (District Scouting Wedstrijden) in Rossum. Het weer was niet al te best maar gelukkig bleef iedereen gemotiveerd en hebben we er met z’n allen een leuk weekend van kunnen maken. Het thema van dit jaar was Spy Academy en de groepen moesten proberen om zo veel mogelijk aan het thema te werken. Annemiek, Jurrien, Nik, Jaimi, Pim en Booike waren dit jaar The Eganoips (het omgekeerde van Spionage) en Wouter, Tom, Shirley, Martijn, Gabriel en Kevin waren The Spytukkers. Met maar één punt verschil behaalden ze de 5e en de 6e plaats, The Eganoips hadden net een puntje meer. Er deden in totaal 17 groepen mee.



29 maart 2006

St. Joris 2006

Het programma voor Sint Joris 2006 is bekend! Zoals al bekend was vieren we het op 22 april. Voor de bevers, welpen en verkenners is er een ochtendprogramma van 10:00u tot 12:30u, en voor alle leden, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes is er een vermakelijk avondprogramma van 19:00u tot ongeveer 22:00u. De leiding, R/S en PIVO’s worden verwacht om 9:15u voor de voorbereidingen, en voor hen duurt het programma de hele dag. ’s Avonds is er natuurlijk een gezellig kampvuur. Er worden nog briefjes met meer informatie uitgedeeld.



20 maart 2006   

Nieuwsbrieven Online

Alle nieuwsbrieven zijn vanaf nu ook op de site na te lezen. Kijk hiervoor bij ‘Nieuwsbrieven‘ in het menu.



4 maart 2006

We hebben een nieuwe bevergroep!

Vandaag zijn de twee leidsters Angelique en Naomi samen met acht nieuwe bevers onder het toeziend oog van de ouders en ander belangstellenden geïnstalleerd. De eerste foto’s staan reeds in het foto-album.



20 maart 2006

Foto’s online

Er staan weer diverse foto’s van een aantal activiteiten online. Kijk maar eens in het fotoalbum.



1 maart 2006

Website vernieuwd!

De website van de Teylersgroep heeft een nieuwe look. Kim heeft voor een geheel nieuwe layout gezorgd en we hebben al een aantal positieve reacties ontvangen. We zullen proberen om de site zo actueel mogelijk te houden.