Nieuwsarchief 201121 december 2011

Fijne feestdagen en een fantastisch uitdagend scoutingjaar!
24 november 2011

Levende kerststal dit jaar op 17 & 18 december!

De levende kerststal wordt al jaren door de Teylersgroep verzorgd bij Erve Kraesgenberg. Dit was altijd op tweede kerstdag, maar dit jaar zal het iets eerder zijn, namelijk op 17 en 18 december!

Iedereen is welkom om te komen kijken en om gezellig een drankje met elkaar te drinken!31 juli 2011

Zomerkamp welpen: Paniek! in de pizzatent  Zomerkamp Welpen Maffia 2011

Het zomerkamp zit er voor de welpen al weer op. In het clubgebouw in Nijverdal (Pindabult) hebben ze een erg leuk kamp gehad. Pizza’s bakken, spelletjes spelen, klauteren, knutselen en vooral veel gezelligheid. Maar het was ook heel spannend, want leden van de maffia hadden het geheime recept van Scoutelli Pizza gestolen. Gelukkig hadden ze de speciale pizzaschep nog. De welpen leerden over de maffia en kregen een stoere training. Met de Scoutelli’s bedachten ze een goed plan en zo waren ze de de maffia te slim af!

Bekijk de foto’s van het zomerkamp in het fotoalbum »

 10 juli 2011

Nieuwe leiding geïnstalleerd en welpenleiding heeft insigne gekregen

Bij de verkenners zijn er ook twee nieuwe leiding geïnstalleerd: Loraine (die ook beverleiding is) en Cynthia.

En zoals jullie weten, heeft alle welpenleiding een Jungle Book naam. Tjim is Akela, Christal is Raksha en Rowland is Baloe. Tijdens het zomerkamp van vorig jaar zijn er drie nieuwe leiding geïnstalleerd, die hebben nu ook hun Jungle Boek insigne gekregen:

Kevin:   Chil
Tristan: Kaa
Booike: Bagheera4 mei 2011

Afscheid van welpenleiding Tom

Zoals iedereen al heeft kunnen horen bij de st. Joris (weet-je-dat-jes) heeft Tom Welpen afscheid Tom naar Ierland
v/d Brand op 24 april afscheid genomen van de welpenspeltak. Hij gaat zijn geluk beproeven in Ierland. Wat dus betekend dat hij op de een of andere manier geen tijd meer heeft voor de welpen (slecht excuus! :p).

Na de gezamelijke st. Joris opkomst ’s ochtends hebben de welpen en de welpenleiding een speciaal programma gedaan met Tom. Aangezien Ierland het land is van de Leprechauns (http://nl.wikipedia.org/wiki/Leprechaun) werd hij dus ook zo aangekleedt. Compleet met een “pot vol goud” heeft Tom van allerlei verschillende opdrachten moeten uitvoeren en spelletjes moeten spelen zoals over een regenboog (zie; gekleurde kratjes) lopen.Al met al was het een erg leuk afscheid.

Hierbij wensen we Tom veel geluk met zijn nieuwe baan in een nieuw land en we hopen dat hij ons nog een keer komt opzoeken tijdens een kamp of opkomst.

Tom, veel succes!         

De Welpenleiding3 mei 2011

Overstapmodule Scouting Academy en regioraad 23 mei in ’t Zaandhoes

Voor leidinggevenden die al een basistraining hebben gevolgd, is het belangrijk om de overstapmodule te volgen.
Dit is een training die wordt gegeven op twee avonden: 23 mei en 14 november 2011. Hou deze data dus vrij, en schrijf je in via de website van Scouting Nederland (zie uitleg hieronder).

Binnen onze Scoutingregio Essnlaand wordt hard gewerkt om iedereen Provinciaal Steunpunt Scouting Overijsseldie dat wil te kwalificeren volgens de normen van Scouting Academy. Leidinggevenden die nu al een Verklaring van Bevoegdheid hebben, kunnen de overstap makkelijk en snel maken. Je hoeft alleen maar twee modules te volgen en in Scouts Online je persoonlijke profiel in te vullen.

Om het je makkelijk te maken organiseert het Steunpunt Scouting Overijssel in onze regio speciale avonden waarop je de overstapmodules kunt volgen:

23 mei 2011: overstapmodule Scouting Academy. Aanvang: 20.30 uur, locatie: Teylersgroep te Losser

14 november 2011: overstapmodule SpelaanbodOp deze data worden ook de regioraden gehouden. De regioraad en de overstapmodules houden we op dezelfde locatie (natuurlijk in wel in verschillende ruimten), zodat je met mensen van je eigen groep kunt carpoolen.

Wat komt er aan bod op deze overstapavonden?
De eerste avond krijg je alle ins en outs over hoe Scouting Academy werkt te horen.
De tweede avond gaat over de nieuwe samenhang tussen de speltakken, de activiteitengebieden en de spelthema’s.
We kiezen voor deze volgorde omdat nog niet alle handboeken voor leiding (de “kompassen”) klaar zijn. In november zijn er in ieder geval meer klaar, dus kun je op de overstapavond ook gelijk alle nieuwe boeken bekijken!

Opgave via Scouting.nl
Je kunt je opgeven via de volgende link: www.sol.scouting.nl . Een paar aanwijzingen:

  • Je moet eerst inloggen
  • Kies rechtsboven de juiste functie/rol
  • Klik vervolgens in het menu links op Inschrijving trainingen
  • Kies: Overstapmodule Sc. Academy voor regio Essnlaand
  • Volg de aanwijzingen
  • Noteer de datum goed in je agenda (-:


21 april 2011

De Bevers gaan een nachtje op kamp

Hallo allemaal!!

Binnenkort gaan de bevers weer 1 nachtje logeren in de Zandbergen! Op 7 en 8 mei 2011.
Hierbij komen veel bewoners van het dorp Hotsjietonia langs, en we gaan veel leuke dingen beleven,
Ik kan alwel vast verklappen dat het een spannend en knallend (letterlijk) kamp wordt!

Groetjes de BeverleidingApril 2011

Tristan, Tom en Stefan winnen 1e prijs bij de Spy-Run 2011!

Op 8 & 9 april werd door Scouting Zona uit Zutphen deSpy-run 2011 Spy-Run 2011 georganiseerd. Dit jaar vond de tocht plaats in de omgeving Gorssel. Het thema was De Beer & de Draak, oftewel: de Russen ‘jagen’ op de Chinezen.

Hoewel Rowland en Kevin erg hun best deden, heeft het Chinese team van Tristan, Tom en Stefan dit jaar gewonnen. En niet alleen de 1e prijs van de Spy-Run, ze wonnen ook de orignaliteitsprijs! Ze liepen rond met Chineze hoedjes en lampionnetjes, en hadden zelfs hun eigen Chineze eten meegenomen.

Ook bij de Russische teams werd de Teylersgroep goed vertegenwoordigd, maar de auto-teams vielen helaas niet in de prijzen.

 14 april 2011

Sint Jorisdag: 16 april 2011

Dit jaar vieren we Sint-Joris-dag op zaterdag 16 april 2011 (omdat het op 23 april paaszaterdag is).

Als het goed is hebben alle leden een e-mail gekregen met informatie over het programma. Om 10:00 uur is de gezamelijke opening in de Zandbergen, waarna een leuk ochtendprogramma volgt. ’s Avonds is er een gezellig kampvuur, dan is er tijd voor tradities en optredens. Zorg dat je erbij bent!13 april 2011

Website in een nieuw jasje

Waarschijnlijk was het je al wel opgevallen: de webite van de Teylersgroep heeft een nieuwe lay-out. De vorige website was al weer een paar jaar oud, en daarom is de site in een nieuw jasje gestoken.

De indeling en inhoud zijn grotendeels hetzelfde gebleven. We gaan proberen om de inhoud nog te verbeteren waar nodig. En natuurlijk doen we ons best om de website zo actueel mogelijk te houden.

Tips of suggesties kun je doorgeven via het contactformulier.10 maart 2011

Jantje Beton-collectie: 7 t/m 12 maart 2011

Deze week wordt er door Teylers-leden/leiding/ouders gecollecteerd voor Jantje Beton. Van de totale opbrengst gaat de helft naar onze scoutinggroep. Dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken!

Jantje Beton wil dat kinderen vrij buiten kunnen spelen in hun eigen buurt (en bij Scouting!). Verstoppertje spelen, kliederen met water, hutten bouwen, stoepranden. Jantje Beton bedenkt, financiert en organiseert daarom projecten die vrij buitenspelen mogelijk maken.21 februari 2011

Grietje bedankt iedereen die geholpen heeft met de carnavalsfolders

Hallo allemaal die hebben meegedaan met de verspreiding van zowel het galaboekje en de carnavalskrant, wil ik allen bedanken voor de inzet.

Door de gezamelijke inzet heeft de vereniging weer een extra bijdrage voor aanschaf of onderhoud van materialen.

Dus allemaal bedankt die hebben gelopen.

Vr.gr. Grietje21 februari 2011

LEIKA 2011:  Een productief en gezellig leidingkamp!

Afgelopen weekend werd er in de Zandbergen actief geklust door een groot gedeelte van de leiding. We hebben met z’n allen toch best wat werk kunnen verzetten. Het palenhok is verder afgemaakt en netjes gesorteerd ingeruimd, de kasten in het welpen/beverlokaal beginnen er ook op te lijken, en verder zijn er nog een aantal meer werkzaamheden verricht en workshops gegeven.

Natuurlijk was er ook tijd voor gezelligheid! Het was het een leuk en vooral nuttig weekendkamp.

Foto’s van dit kamp staan in het fotoalbum