Nieuwsarchief 200822 november 2008

Welpenkamp met Suske & Wiske thema

De welpen hadden afgelopen weekend hun jaarlijkse winterkamp. Het thema was nog geheim. Toen ze in het bos hout aan het verzamelen waren, kwamen ze een spook tegen: het was Sus Antigoon uit de welbekende Suske & Wiske-strips. Het grote witte spook had een testament waarin een aantal opdrachten stonden. De welpen hebben samen met Suske & Wiske, professor Barabas, Snoefel & Gaffel en Krimson de opdrachten kunnen volbrengen. De opdrachten waren soms vermoeiend, soms heel spannend, soms zelfs eng, maar vooral heel leuk! Ze moesten bijvoorbeeld ontsnapte spookjes vangen en deze met een tijdmachine weer terugbrengen naar Fantasia.

En ze moesten met de tijdmachine naar de prehistorie om van een wilde holbewoner de buit af te pakken. Dat was nog niet zo makkelijk…

Dit weekend hadden de welpen extra geluk, want ze mochten allemaal hun schoen zetten. En ja hoor, de Pieten hebben het nieuwe Zaandhoes goed weten te vinden! Door alle pepernoten hadden de welpen wel wat moeite met het ontbijt….21 november 2008

Oude traditie in ere hersteld

Er was altijd een speciale traditie bij de Teylersgroep: de hopman had een speciale scoutingmunt. Deze droeg hij in zijn broekzak. Als hij een goede daad had verricht, moest hij de munt van de rechter- naar de linkerzak verplaatsen. Zodra er een nieuwe hopman werd geïnstalleerd, werd deze munt doorgegeven. De laatste jaren was dit niet gedaan, maar sinds een paar weken geleden is deze traditie weer in ere hersteld. Zowel Jan, de nieuwe hopman, en Tjim, de Akela, hebben allebei een speciale scoutingmunt gekregen. Silvia heeft deze munten kunnen regelen. Het is best een bijzondere traditie en daarom is het erg leuk dat het weer nieuwe leven is ingeblazen!22 oktober 2008

JOTA 2008: weer een gezellig spektakel!

JOTA 2008 was weer een heel gezellig weekend. Alle speltakken zijn druk geweest met het maken van soldeerwerkstukjes, dit jaar was dat een batterij-tester/stuiterlicht.  De bevers maakten een zenuwspiraal. De verkenners, rowans, sherpa’s, pivo’s en leiding bleven overnachten. ’s Avonds was er een spannend nachtspel met zenders, waarbij de groepen voorwerpen moesten uitwisselen. Maar ze mochten niet gezien worden door de jagers!! De groep van Jouri en Loraine had gewonnen.  Natuurlijk is er ook contact gemaakt met andere scoutinggroepen via de radio, zoals elk jaar met behulp van de zendamateurs Ben en Hugo.

De toren waarin de zendmast zat, was zo’n 22 meter hoog. Het bouwen, opzetten en afbreken daarvan is elk jaar weer een spektakel. Met behulp van kabels, katrollen, Landrovers, mankracht en ook nog wat denkwerk, is de toren vrijdagavond de lucht in gehesen. Bij de tweede poging stond de toren netjes rechtop naast het clubhuis.

We hopen dat het volgend jaar weer net zo’n gezellig spektakel wordt als dit jaar!20 augustus 2008

Nieuwe opkomsttijd voor de Bevers!

Vanaf 6 september is de beverkopkomst niet meer op zaterdagmiddag, maar op zaterdagochtend, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Dit is in verband met het tekort aan beverleiding. Op deze manier kan de leiding van andere speltakken inspringen wanneer dat nodig is.  We beseffen dat dit voor sommige ouders lastig is, maar de bevergroep kan nu eenmaal geen opkomst draaien zonder leiding.

Er zullen nog wel een aantal gezamelijke opkomsten zijn, bijvoorbeeld met boeskool vretmoal of met het overvliegen. Dan is de opkomst gewoon ’s middags, maar hier krijgen de bevers bericht over. Hou ook even de website in de gaten voor nieuws en speciale opkomsten.18 augustus 2008

Nationale Scouting Loterij 2008: hoofdprijs voor de Teylersgroep?

Iedereen in de Teylersgroep weet nu zo onderhand wel dat wij in zwaar financieel weer zitten.

In de begroting 2008 staat de opbrengst van de Scouting Loterij op € 1000,–.

Dat kan wanneer alle leden hun loten verkopen. 93 boekjes met elk 10 loten zijn onder de leden verspreid.
Ook bestuursleden verkopen lootjes!

Wanneer alle 1000 loten verkocht worden is de hoofdprijs voor de groep: € 1200,– !!!!
Zo gemakkelijk kan geld verdienen voor de club zijn. Van ieder verkocht lot blijft € 1,20 in Losser/bij de Teylersgroep.

De verkoop van loten is één van de acties om de contributie niet drastisch te moeten verhogen!

Het bestuur hoopt dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. Ouders moeten misschien met de jongste leden op pad.
Help uw kind de loten te verkopen.

LET OP!! Er is een loterij aan deze loterij verbonden.

Het bestuur van de TeylersgroepDecember 2008

Vredeslicht

Een lichtspoor trekt door Europa…..

Ieder jaar rond half december komt het weer in beweging.
De aktie vredeslicht uit Bethlehem is in 1986 gestart in Oostenrijk. Het licht wordt ieder jaar door een daarvoor uitgezochte jongen of meisje in de geboortegrot te Bethlehem onstoken en vandaar  naar Oostenrijk gevlogen. Het heeft sindsdien zijn weg gevonden naar alle uithoeken van Europa en het rukt steeds verder op doordat steeds meer mensen in de ban raken door de symboliek van het licht namelijk een oproep aan allen tot tolerantie, begrip, vrede en vriendschap in een wereld vol geweld en vervagende normen.

Vanaf dit jaar is het de bedoeling dat wij als Teylersgroep ook het licht uit dragen aan vrienden, familie, bekenden en onbekenden. Na een tijd met veel akties gebaseerd op het binnen halen van geld is het tijd voor een aktie ten behoeve van het vredeslicht. Dit mede doordat de symboliek van de aktie sterk overeen komt met een aantal normen en waarden binnen de scouting.

Nu is er voor elk jeugdlid ook een taak weg gelegd namelijk het verspreiden van het vredeslicht binnen zijn of haar eigen familie en kennissenkring. Tevens zoeken wij voor elke speltak een ambassadeur die het vredeslicht brandend houd tot na de kerstdagen. Hieronder een opsomming over de geplande activiteiten rond het vredeslicht.

Zaterdag 13 december:
Het maken van lampionen en andere lichtdragers.
Tijdens de opkomst van deze middag gaan we lampionen maken en dit doen we gezellig met alle speltakken bij elkaar. Hiervoor moeten jullie zoveel mogelijk melkpakken meenemen die we gaan omvormen tot prachtige lampionen. Als jullie zelf nog ideen hebben over een lampion mag je daar de spullen ook voor meenemen. Tevens gaan we tijdens deze opkomst loten wie de ambassadeurs worden voor de speltakken. Deze opkomst zal om 1 uur in de middag beginnen en eindigen om 4 uur.

Woensdag 17 december:
Op deze woensdagavond wordt het vredeslicht uit Epe in duitsland op gehaald. Hier gaan ook de ambassadeurs mee naar toe en die krijgen een olielamp mee naar huis die moeten branden tot tweede kerstdag. De ambassadeurs krijgen een olielamp en brandstof van de leiding.

Het weekend van 20 en 21 december:
Tijdens dit weekend wordt door de leiding het vredeslicht uit gegeven op verschillende plaatsen waaronder de christmas fair en de kerstmarkt in het centrum. Hier ligt de volgende taak voor een van de ambassadeurs, namelijk het vredeslicht brengen naar de plaats waar het wordt verspreid. ( Boggelschuur op het erve kraesenberg en de knobelkraam van de Teylersgroep).November 2008

Scouting Loterij

De Nationale Scoutingloterij is een jaarlijkse loterij van en voor Scouting. Met het kopen van een lot worden zowel de Scoutinggroepen als Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds gesteund. Voor Scouting groepen is dit een eenvoudige manier om extra gelden te genereren om het spel van Scouting te kunnen spelen, zij krijgen immers het grootste deel van de opbrengst direct uitgekeerd. Hierdoor kunnen groepen bijvoorbeeld onderhoud aan clubhuis, boot of speelomgeving betalen (voor ons dus: het clubhuis!). Koop ook eens een lot en draag bij aan speelplezier en -voorziening voor kinderen en jongeren en maak ook nog kans op mooie prijzen!

De Nationale Scouting Loterij voor de Teylersgroep

Iedereen in de Teylersgroep weet nu zo onderhand wel dat wij in zwaar financieel weer zitten. In de begroting 2008 stond de opbrengst van de Scouting Loterij op € 1000,–.

De netto opbrengst van de Scouting Loterij 2008 bedraagt: € 1048,– !!!!
Een fantastisch bedrag. Alle speltakken (op één na) hebben ontzettend hun best gedaan.

De netto opbrengst per speltak, en daarachter zie je het gemiddeld bedrag per speltaklid:

Bevers   € 216,00  € 14,40
Welpen  € 411,00  € 13,70
Verkenners  € 156,00   € 5,03
Rowans/Sherpa’s  €   96,00  € 12,00
Pivo’s + kader + bestuur  € 169,00  € 16,90

NB: het aantal leden van de speltak is vóór het overvliegen!!

 

PRIJZEN

Aan deze loterij had het bestuur een prijsvraag verbonden. De winnaars hebben hun prijsjes al ontvangen.

1ste prijs    Mark Gervink                  € 114,00 in de buurt opgehaald !!
2de prijs    Bart Blokhuis                   € 100,00 voor de club verdiend !!
3de prijs    Rob en Anne Raymakers    € 90,00 bijeen geschraapt !!

Je kunt je voorstellen dat wij volgend jaar weer meedoen. Zo’n bedrag willen en kunnen we niet missen. Wanneer de ve……ook met zijn alle meedoen, halen we € 1200,00 binnen.

Bron: Scouting Nederland, www.scoutingloterij.nl22 oktober 2008

JOTA 2008: weer een gezellig spektakel!

JOTA 2008 was weer een heel gezellig weekend. Alle speltakken zijn druk geweest met het maken van soldeerwerkstukjes, dit jaar was dat een batterij-tester/stuiterlicht.  De bevers maakten een zenuwspiraal. De verkenners, rowans, sherpa’s, pivo’s en leiding bleven overnachten. ’s Avonds was er een spannend nachtspel met zenders, waarbij de groepen voorwerpen moesten uitwisselen. Maar ze mochten niet gezien worden door de jagers!! De groep van Jouri en Loraine had gewonnen.  Natuurlijk is er ook contact gemaakt met andere scoutinggroepen via de radio, zoals elk jaar met behulp van de zendamateurs Ben en Hugo.

De toren waarin de zendmast zat, was zo’n 22 meter hoog. Het bouwen, opzetten en afbreken daarvan is elk jaar weer een spektakel. Met behulp van kabels, katrollen, Landrovers, mankracht en ook nog wat denkwerk, is de toren vrijdagavond de lucht in gehesen. Bij de tweede poging stond de toren netjes rechtop naast het clubhuis.

We hopen dat het volgend jaar weer net zo’n gezellig spektakel wordt als dit jaar!20 augustus 2008

Nieuwe opkomsttijd voor de Bevers!

Vanaf 6 september is de beverkopkomst niet meer op zaterdagmiddag, maar op zaterdagochtend, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Dit is in verband met het tekort aan beverleiding. Op deze manier kan de leiding van andere speltakken inspringen wanneer dat nodig is.  We beseffen dat dit voor sommige ouders lastig is, maar de bevergroep kan nu eenmaal geen opkomst draaien zonder leiding.

Er zullen nog wel een aantal gezamelijke opkomsten zijn, bijvoorbeeld met boeskool vretmoal of met het overvliegen. Dan is de opkomst gewoon ’s middags, maar hier krijgen de bevers bericht over. Hou ook even de website in de gaten voor nieuws en speciale opkomsten.18 augustus 2008

Nationale Scouting Loterij 2008: hoofdprijs voor de Teylersgroep?

Iedereen in de Teylersgroep weet nu zo onderhand wel dat wij in zwaar financieel weer zitten.

In de begroting 2008 staat de opbrengst van de Scouting Loterij op € 1000,–.

Dat kan wanneer alle leden hun loten verkopen. 93 boekjes met elk 10 loten zijn onder de leden verspreid.
Ook bestuursleden verkopen lootjes!

Wanneer alle 1000 loten verkocht worden is de hoofdprijs voor de groep: € 1200,– !!!!
Zo gemakkelijk kan geld verdienen voor de club zijn. Van ieder verkocht lot blijft € 1,20 in Losser/bij de Teylersgroep.

De verkoop van loten is één van de acties om de contributie niet drastisch te moeten verhogen!

Het bestuur hoopt dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. Ouders moeten misschien met de jongste leden op pad. Help uw kind de loten te verkopen.

LET OP!! Er is een loterij aan deze loterij verbonden.

Het bestuur van de Teylersgroep11 augustus 2008

Zomerkampen 2008

Deze zomer zijn er natuurlijk twee geslaagde zomerkampen geweest! De welpen hebben in Hengelo een leuk kamp gehad met het thema Samurai. Ze hebben leren vechten als ‘echte’ Samurai en hebben tijdens een spannend nachtspel die vervelende ninja’s weten te verslaan. Verder gingen ze zwemmen in het Twentebad, er was een gezellige bonte avond en natuurlijk waren er veel leuke spelletjes.

De verkenners hadden dit jaar een Piratenkamp. Hieronder een verslag van de verkenners:

De verkenners hebben een heerlijk zomerkamp gehad.. 😀
Er waren 4 patrouilles onder leiding van Kevin, Danielle, Loek en Booike. Ongeveer zo zagen onze dagen eruit:

1ste dag moesten we verzamelen op ’t teylersplein, de keukens en tenten opzetten en alles naar onze zin maken op het modderige maar gezellige kampterrein.. ^^

2de dag gingen we waterspelletjes doen, helaas werdt dit afgelast door de regen.

3de dag vertrokken we alweer vroeg voor de hyke. De personen die als laatsten aankwamen hebben rond de 8 uur gelopen. ’s Avonds de slaapplaats klaarmaken onder een zeiltje en een lekkere hykebom eten.

4de dag verder met de hyke die ons naar de kano’s bracht. De leiding is in het water gekiepert en na enkele uurtjes kwamen we weer aan op ’t kampterrein.

5de dag ’s ochtends naar Raalte om inkopen te doen: enkele “personen” (we zullen geen namen noemen; Kevin, Danielle, Loek, Pam en Booike) hadden 50 blikjes Golden Power en 9 zakken chips gehaald. Verder in de middag zijn we wezen zwemmen.

6de dag hebben we een fietstocht gemaakt met ’s avonds de bonte avond; die de groep van Kevin heeft gewonnen.

7de dag zijn we druk geweest met zoeken naar de trofee; die Dedemsvaart heeft gevonden. ’s Avonds was er een BBQ en volgens sommigen was het in de meisjestent (met 6 meisjes en op deze avond 2 jongens erbij) heel erg gezellig..

Gr.
De Verkenners16 juni 2008

Bloemenactie

Ook dit jaar is de Teylersgroep weer gevraag om de “Hanging baskets” (de bloembakken aan de lantaarnpalen) in Losser en Overdinkel water te geven. Omdat dit een aanzienlijk bedrag oplevert waarmee we een deel van de hypotheeklasten kunnen betalen hebben we natuurlijk volmondig JA gezegd. Natuurlijk, het is een flinke klus en we hebben al een aantal toezeggingen van ouders die graag willen helpen, maar meer hulp is altijd welkom. Als je op een avond of een zaterdag wat tijd over hebt, laat het ons dan even weten aan Grietje Vorgers of iemand van de leiding.14 mei 2008

Clubhuis geopend

Het nieuwe clubhuis is klaar voor gebruik. Na maanden van hard werkenis het clubhuis officieel geopend. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats op zondag 13 april 2008.

Voor belangstellenden zullen we binnenkort een open huis organiseren. Hierover volgt later op deze website en in de media bericht.16 april 2008

Sint Jorisdag 2008

Zaterdag 26 april vieren we weer Sint Jorisdag! We verzamelen met de gehele groep ’s ochtends om 10:00 uur bij het Zaandhoes. Het programma duurt tot 12:00 uur.

’s Avonds mag je weer terug komen. Neem gezellig je ouders en broertjes/zusjes mee.
Het avondprogramma begint om 19:00 uur. Het is ongeveer tegen 21:30 uur afgelopen.

St. Joriscommissie:
Rowland, Kirsten, Daniël en Christel.10 april 2008

Opening nieuwe clubhuis

Het is zover!

Het nieuwe clubhuis is klaar voor gebruik. Na maanden van hard werken kunnen we het clubhuis officieel gaan openen. Deze feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden op zondag 13 april 2008. De mensen die bijgedragen hebben aan de realisering hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Voor andere belangstellenden zullen we binnenkort een open huis organiseren. Hierover volgt later op deze website en in de media bericht.2 april 2008

Verkeerssituatie bij het clubhuis gewijzigd

Waar we al een tijdje rekening mee hielden is vandaag toch waarheid geworden: De eigenaar van de grond waarop het oude clubhuis stond heeft zijn perceel afgebakend met palen en prikkeldraad. Hierdoor is er voor het clubhuis bijna geen gelegendheid meer om te parkeren of te keren met een auto. Om tijdens het brengen en halen van de kinderen een verkeerschaos te voorkomen, verzoeken wij iedereen zoveel mogelijk per fiets naar het clubhuis te komen. Diegenen die wel met de auto komen, verzoeken we om te parkeren aan de Ravenhorsterweg bij de uitzichttoren of aan de Grensweg bij de trimbaan en verder te voet naar het clubhuis te komen.24 maart 2008

Jouw eigen verhaal op deze nieuwspagina of in de nieuwsbrief

Heb je iets leuks beleefd op kamp? Of een bijzondere opkomst gehad? Of een nieuw scouting-weetje?
Of wil je gewoon iets vertellen over een scouting-activiteit? Dan kun je er een stukje schrijven en versturen via het contactformulier.

Als het een leuk en bruikbaar stukje is, dan kan het zijn dat het in de nieuwsbrief of op de website wordt geplaatst!
Misschien dat het dan een klein beetje wordt aangepast (bijv. schrijffoutjes eruit, ingekort of met wat toelichting).
Onzinverhalen worden natuurlijk gelijk verwijderd… Heb je altijd al verslaggever willen worden? Dan is dit je kans!

Misschien heb je er zelfs een foto bij, dan kun je deze meesturen. Zo kan iedereen zien wat je bedoeld! Hoeft niet, mag wel!23 februari 2008

Rommelmarkt

De lente komt er weer aan, dus wordt het weer tijd voor onze jaarlijkse rommelmarkt!

Dus, laat de opruimwoede eens flink toeslaan en help mee om een leuk centje bij te verdienen voor het nieuwe clubhuis.Vorig jaar hebben we hiermee ruim € 1000,- verdiend!

De markt wordt gehouden op zaterdagochtend 29 maart.

Je spullen kun je inleveren op het Honk op dinsdag 18 en woensdag 19 maart van 19.00 tot 21.00 of dinsdag 25 en woensdag 26 maart van 19.00 tot 21.00.

Vraag ook eens in de buurt of mensen nog spulletjes hebben. Of misschien familie? Je hebt nog even de tijd.

Zijn er misschien nog ouders die zin hebben om te helpen? Op de zaterdag met verkopen, of misschien alleen doordeweeks om de spulletjes uit te zoeken?
Dit is erg leuk en gezellig om te doen. Laat dit ons dan even weten, liefst via de mail.

We hopen dat het dit jaar weer zo’n succes gaat worden, en dat we vooral, er veel plezier aan beleven.

Rommelmarktcommissie: Grietje Vorgers en Christel Ebbing23 januari 2008

Jantje Beton Collecte

Evenals voorgaande jaren doet de Teylersgroep mee aan de Jantje Beton-collecte.

Dit jaar is deze collecte van 3 t/m 8 MAART (week 9) in Losser en Overdinkel.
Het is een financieel aantrekkelijke actie want 50% van de opbrengst is voor de Teylersgroep en wordt besteed aan de nieuwbouw. In de week voor de voorjaarsvakantie (dat is week 7) zal aan de ouders en oudere scouts gevraagd worden hun medewerking te verlenen.

Dus: HELP ZOVEEL MOGELIJK MEE MET DE BETON-COLLECTE!

coordinator gemeente Losser en Teylersgroep
Cor Pit