Leiding gezocht

We zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe leiding voor verschillende speltakken.

Als leiding bij Scouting organiseer je activiteiten/programma’s en begeleid je de jeugdleden tijdens de opkomst. Je hoeft geen ervaring te hebben met Scouting of met leiding geven en je hoeft ook echt niet bijzonder sportief/avontuurlijk te zijn. Het enige dat we van je vragen is dat je inzet toont, dat je het leuk vindt om met kinderen/jongeren om te gaan en dat je je best doet om de opkomsten zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. We begeleiden je graag om een goede leider/leidster te worden.

Teylersgroep zoekt nieuwe leiding

De speltakken van de Teylersgroep

De Teylersgroep is een gezellige, actieve scoutinggroep in Losser. Met ruim 50 jaar ervaring valt er bij ons genoeg te beleven! Ons clubgebouw staat midden in het bos De Zandbergen in Losser. Onze groep telt ongeveer 90 leden. De jeugdleden zijn verdeeld over verschillende speltakken:

Voor de Bevers en Welpen zoeken we leiding (M/V) vanaf 16 jaar.
Voor de Verkenners zoeken we leiding (M/V) vanaf 18 jaar.
Voor de R/S zoeken we vrouwelijke leiding vanaf 18 jaar.

Je hebt wel een VOG (Verklaring omtrent het Gedrag) nodig om leiding te kunnen worden. Ouders kunnen geen leiding worden bij dezelfde speltak waar ook hun kind bij zit. Het gaat hier om een vrijwillige functie.

Waarom leiding geven?

Er zijn een heleboel redenen om leiding te geven bij Scouting: je doet veel ervaring op (staat ook goed op je CV), je leert nieuwe mensen kennen, je kunt iets betekenen voor een ander en het is natuurlijk ook nog eens heel leuk en gezellig! Voor sommige opleidingen kun je ook stage lopen bij Scouting (bijv. maatschappelijke stage). Lijkt je dat leuk? Vraag er eens naar!

Leiding zijn bij scouting is een fantastische ervaring. Kan jij kinderen een uitdaging bieden en ze motiveren om hun grenzen te verleggen? Wil je jezelf ontwikkelen? Weet jij leerzame programma’s tot een feestje te maken? Dan heten we je graag welkom als nieuwe leider/leidster!

Twijfel je of scouting iets voor jou is? Kom gerust een keer (vrijblijvend) langs om te kijken. Ons clubgebouw ’t Zaandhoes staat in de Zandbergen. De R/S hebben op vrijdagavond hun opkomst in ’t Honk, een clubgebouw in het centrum van Losser.

Contact opnemen

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met de contactpersoon van de betreffende speltak. Hiervoor kun je de mailadressen gebruiken die je kunt vinden op de contactpagina. Tijdens de opkomsten mag je gerust even langskomen bij ons clubgebouw voor een praatje. Voor algemene informatie kun je mailen naar:

mail-info

Wat staat je te wachten? En wat is Scouting nou precies?

Wil je graag weten wat je ongeveer kunt verwachten als je als scoutingleiding aan de slag gaat? Bekijk dan ook even deze informatiefolder van Scouting Nederland. Daarin staat uitgelegd hoe Scouting in elkaar zit, wat je ongeveer kunt verwachten en wat er verwacht wordt van nieuwe leiding.

 

Folder nieuwe leiding

 

Geen leiding, wel vrijwilliger? Ook dat kan!

Bij Scouting kun je je op eindeloos veel manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Maar wist je dat je je ook met andere kwaliteiten enorm goed kunt inzetten? Wat dacht je van een klus in het bestuur van een Scoutinggroep of het organiseren van bijzondere activiteiten? Er is altijd wat te doen. Meld je gerust aan via:

mail-info