Impressie JOTA-weekend

met Geen reacties

Het JOTA-weekend zit er weer op. Dit jaar was de mast en een deel van het clubgebouw prachtig verlicht! Zoals altijd is er weer via de zender gecommuniceerd met Scoutinggroepen uit de omgeving, en zelf met een groep in Spanje! Op vrijdagavond stond alle zendapparatuur op tijd klaar voor de JOTA-opening met alle deelnemers over de hele wereld!

Overdag deden de speltakken allemaal leuke activiteiten die zoals elke JOTA weer in het teken stonden van communicatie. O.a. met portfoons en zenders. De jeugdleden mochten samen met de zendamateurs praten over de radiozender, o.a. met Scouting Nanne Zwiep uit Enschede.

Tijdens het avondspel werd er fanatiek gestreden door de ‘vossen’ , die in en rondom het centrum van Losser verschillende punten moesten fotograferen, zonder door de jagers gefotografeerd te worden. Spanning en sensatie 😉  Het JOTA-nachtspel blijft toch altijd iets weer veel leden (ook oud-leden) naar uit kijken. Er deden zelfs leden van de Ariënsgroep mee dit jaar!

Tijdens het weekend vond de ontgroening plaats van een aantal verkenners die waren overgevlogen naar de R/S. Ze moesten samen de “schijf van vijf” voorstellen, wat er op z’n zachts gezegd nogal ‘lachwekkend’ uitzag. De R/S hadden erg hun best gedaan om een gave overnachtingsplek te pionieren, hiervoor hadden ze zelf een ontwerp gemaakt. Het werd een mooi bouwwerk met allemaal hangmatten naast elkaar. Door het mooie weer kon dat prima!