JOTA 2017 op RTV Losser en Hallo Losser

met Geen reacties

Het JOTA-weekend zit er al weer op. Het wisselvallige weer heeft de Teylers er niet van onthouden om er weer een mooi weekend van te maken! Het is ook weer gelukt om via radio contact te maken met andere scouts.

De bevers, welpen en verkenners hebben op zaterdag allerlei leuke spellen gedaan die zoals gebruikelijk iets te maken hadden met communicatie. Bij de welpen hadden ze een camera in de mast gehangen zodat ze op een beeldscherm konden zien hoe een welp in een virtueel doolhof liep. Met behulp van portofoons konden de welpen aanwijziging geven om hun mede-welp de weg te wijzen. Daarnaast hebben ze een spel gedaan met semafoor en ze mochten net als de Bevers contact maken met andere scoutinggroepen via de radiozender. Uiteraard met behulp van de zendamateurs!

De verkenners hebben een morse phone gesoldeerd met een soldeerkit die speciaal voor JOTA/JOTI is geleverd. Daarmee konden ze morse berichten sturen en ontcijferen. En ze zijn ook weer met peilzenders op zoek geweest naar een zender.

Het kampvuur mocht natuurlijk ook niet ontbreken en op zaterdagavond werd er zoals gebruikelijk weer een nachtspel gehouden in- en rondom het centrum van Losser. De oudere leden bleven overnachten in de Zandbergen. De R/S hadden hun eigen bivak gebouwd in het bos.

Op zaterdagmiddag zijn er groepsfoto’s gemaakt. De algemene groepsfoto kun je hieronder al zien, de foto’s van de speltakken zullen binnenkort ook op de site verschijnen.

Uitzending RTV Losser

Tijdens JOTA kregen de zendamateurs Hugo, Ben en Wilfred bezoek van Bert Bos van RTV Losser. De uitzending is nu te zien op www.rtvlosser.nl . In de video is o.a. te zien hoe de Bevers samen met de zendamateurs via de radio contact maken met een andere scoutinggroep in Hengelo.

Op HalloLosser.nl is ook een nieuwsbericht gepubliceerd over JOTA 2017. Lees het nieuwsbericht hier.