Scouting Teylersgroep 2e en 3e bij Regionale Scouting Wedstrijden

met Geen reacties

Scouting Teylersgroep uit Losser zijn tweede en derde geëindigd op de regionale scouting wedstrijden in Rossum. Dit jaar streden er maar liefst veertien groepen om de nummer één of twee uit de regio en daarmee door te kunnen naar de landelijke scouting wedstrijden. Scouting Losser was hier ook van de partij met vier verschillende groepen vanuit de Dr. Ariënsgroep en de Teylersgroep.

Zowel de Dr. Ariënsgroep als de Teylersgroep werden tijdens de regionale scouting wedstrijden in Rossum vertegenwoordigd met twee teams. Het thema van dit jaar was sprookjes en voorafgaand aan het kamp werd er dan ook al hard gewerkt aan thema aankleding, een vlag, een naam binnen het thema en natuurlijk het oefenen van alle scoutingtechnieken. Op de zaterdag was het dan eindelijk zover: de jongens en meisjes konden eindelijk zelfstandig laten zien waar ze zo hard aan gewerkt hadden. Hulp vanuit de leiding was nu niet meer toegestaan.

’s Ochtends werden de tenten opgezet, de keukens gepionierd en werd het kampement in thema gebracht door vlag op te hangen en de themaversiering aan te brengen. Hier waren dan ook gelijk de eerste punten mee te verdienen. Na de opbouw van het kampement werd er snel geluncht zodat de groepen één voor één konden vertrekken voor de tocht. Tijdens de tocht kwamen er meerdere routetechnieken aan bod zoals kompasschieten, kaartlezen, stripkaart en kruispuntschetsen. Hier waren ook enkele uitdagende posten zoals een wateroversteek met vlotten en een post waar hun kennis op EHBO getoetst werd. Eenmaal terug op het kampterrein moest er rap gekookt worden zodat ze hun themamaaltijd konden presenteren aan de achtkoppige jury. De zaterdag werd afgesloten met het nachtspel: “levend ticket to ride”.

Zondag waren de scouts alweer vroeg wakker voor het altijd spannende onderdeel sport en spel. Tijdens dit onderdeel zijn er erg veel punten te verdienen voor de verschillende spellen, maar ook zeker voor de samenwerking tussen de verschillende teams. Dus deed iedereen keihard zijn best om op het laatste onderdeel maximale punten te verdienen.

Hierna was het dan zover het kampterrein kon weer afgebroken worden en er kon in spanning gewacht worden op de einduitslag. Wie zal dit jaar de winnaar zijn? Zou het scouting Vasse zijn of toch scouting Rossum? Het was wachten op de verlossende woorden van de voorzitter. Uiteindelijk was de winst voor scouting Denekamp en zijn de Teylersgroep geëindigd op een nette tweede en derde plaats met overal een nette score en uitblinkers op het gebied van de tactische spellen en samenwerking. Dit houdt in dat team “de zes biggetjes” van scouting Teylersgroep in Pinksterweekend deel mag nemen aan de landelijke scouting wedstrijden.

Robin, Mart, Anouk, Ivo, Vera en Luuk mogen het in Baarn gaan opnemen tegen ruim 600 andere scouts vanuit het hele land.