Verslag JOTA-kamp 2022: leuke spellen en gezelligheid

met Geen reacties

Ook dit jaar hebben we weer een JOTA-kamp gehad met de vereniging. Tijdens dit kamp staat communicatie én gezelligheid centraal. Vrijdagavond hebben we met de R/S, Pivo’s en leiding een gezellige avond bij het vuur gehad. Zaterdag hadden we een opkomst met alle leden van de vereniging. De bevers, welpen, verkenners en R/S moesten in groepjes punten halen bij verschillende kleine spellen waar communicatie centraal stond. Zo moesten ze bijvoorbeeld berichten doorgeven in morse, door een onzichtbaar doolhof lopen en een blokkentoren nabouwen zonder te kijken.

’s Avonds was het tijd voor het grote nachtspel voor de oudere leden van de groep. Het doel van het spel was om als loper een gebied in Losser te claimen en deze zo lang mogelijk te houden. Dit was niet zo makkelijk als het leek, andere groepen konden het gebied overnemen en als de lopers gepakt werden door de jagers, kregen ze strafpunten (zie het filmpje voor het spelverloop en de uitslag).

Zondag hebben we met z’n allen opgeruimd, tijdens de lunch konden we nog genieten van primitieve, zelfgemaakte kaiserschmarrn en een groentesoepje boven het vuur.

Al met al een geslaagd kamp!

Hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar weer!

Namens de JOTA-commissie, Roelf, Rowland en Koen

Foto’s kun je zien op Facebook:

Tijdens het kamp is zoals gebruikelijk ook weer een groepsfoto gemaakt: