Hulp gezocht! Verkeersregelaars voor 2016

met Geen reacties

Zoals de meesten van jullie wel weten doen de leden, leiding, bestuur en ouders van de Teylersgroep gedurende het jaar verschillende klussen om de hypotheek van ons nieuwe clubgebouw in de zandbergen wat dragelijker te maken. Dit doen we door uiteenlopende klussen. Denk hierbij aan folders rondbrengen voor de carnaval of de Jumbo-actie.

Een ander manier om geld bij elkaar te krijgen is, door mensen uit onze eigen groep te verhuren als verkeersregelaars. Dit doen we nu zo’n 10 jaar en blijkt een goede manier te zijn om inkomsten te genereren. Langzaam maar zeker hebben we in Losser en omstreken naam gemaakt en steeds meer groepen/evenementen/gemeentes weten ons te vinden.

Voor al deze klussen ontbreekt het ons op dit moment nog aan één ding……. mensen die willen helpen!!!

Wanneer wij mensen benaderen om te helpen als verkeersregelaar krijgen we vaak hetzelfde antwoord; “ik denk niet dat het iets voor mij is” óf “ik denk niet dat ik dat kan”. Eerlijk is eerlijk, toen wij de kans kregen om hiermee te starten hadden wij hetzelfde idee. Maar nood breekt wet en wij hebben het toch geprobeerd. Nu, een aantal jaartjes jaar later, kunnen we zeggen dat het een succes is! Het is zeker niet moeilijk en altijd erg gezellig.

Jammer genoeg werd het verkeersregelen de afgelopen jaren vooral gedaan door de leiding, de besturen en een aantal ouders. Wij hopen dat we dit jaar meer ouders zover kunnen krijgen om zich toch over de eerste bedenkingen heen te zetten en het een keertje te proberen.

Hiermee kan de leiding iets meer ontzien worden doordat ze naast de opkomsten op vrijdagavond of zaterdag niet ook nog bij een groot aantal van de verkeersregel- data aanwezig zouden moeten zijn. Wat wij willen proberen is om zoveel mogelijk mensen zich te laten opgeven zodat de klussen over zoveel mogelijk mensen verdeeld kan worden.

Opgeven betekend niet dat je ergens aan mee zou moeten doen…. opgeven betekend alleen dat je bereidt bent om een online “opleiding” te volgen (duurt nog geen 3 kwartier en kan op elk moment in je eigen tijd gemaakt worden) en dat we je daarna mails mogen gaan sturen met hierin de vraag of je mee zou willen doen bij een bepaalde actie.

Mochten er mensen zijn die toch tegen de “opleiding” op zien dan zijn wij bereid een avond te organiseren met een aantal pc’s zodat iedereen de kans krijgt om vragen te stellen en hulp te krijgen. Vermeld dit dan even in je opgave-mail. Let op! De minimale leeftijd voor een verkeersregelaar is 16 jaar!!

We hopen van harte dat we een hoop nieuwe mensen kunnen toevoegen aan ons verkeersregelaars-bestand!

met vriendelijke groet,
De verkeersregelaarscommissie.
(Tjim, Rowland en Yorick)