Info Dodenherdenking 2019

met Geen reacties

Tijdens de dodenherdenking herdenken we de gevallen soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Soldaten die zijn gesneuveld voor onze vrijheid. Om onze eer te bewijzen zullen de helpers en gidsen van de welpen samen met de verkenners, r/s en pivo’s van onze groep en de verkenners, r/s en pivo’s van de Ariëns een erehaag te vormen op het kerkhof van de Maria Geboortekerk (oude kerk) en de Oude Toren in Losser.

We verzamelen om 19:00 aan de voorkant van de Maria Geboortekerk (R/S en Pivo’s bij de Oude Toren). Om 19:30 begint de stille tocht. Nadat de stille tocht ons gepasseerd is zullen wij hierbij aansluiten en naar de Oude Toren lopen. Om 20:00 zal hier een minuut stilte worden gehouden. Ook zullen er twee coupletten van het Wilhelmus gezongen worden.

Voor de jeugdleden: Rond 20:15 kunnen jullie ouders je ophalen op het plein bij de Oude Toren. Kun je niet? Meldt je dan even af!

Hopelijk zijn jullie er allemaal! Tot dan!

De kledingvoorschriften voor 4 mei:
– Nette blauwe spijkerbroek
– Nette schoenen (geen sport- of bergschoenen)
– Net en volledig uniform (uniform, das, dasring)
– Geen hoofddeksel, linten of fluitenkoord

Coupletten Wilhelmus:
1. Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den Vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een prinse van Oranje
ben ik, vrij onverveerd,
den Koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.

6. Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik doch vroom mag blijven,
Uw dienaar t’aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.