Rowland voltooid succesvol de Gilwell-training

Rowland Vlutters heeft als teamleider van de Welpen deelgenomen aan de Gilwell-training (bij echte scouts wel bekend!). Met het succesvol voltooien van deze hoogaangeschreven cursus heeft hij de Gilwell-das en de Wood Badge verdiend: een onderscheidingsteken bestaande uit twee houten kralen (ook wel klompjes genoemd) aan een leren veter. Daarmee is hij het tweede lid van de Teylersgroep dat ooit een Gillwel-training succesvol heeft afgerond. De enige andere Teyler die deze prestatie heeft geleverd is Aard Mink, de eerste hopman van de Teylersgroep. Ook hij is in het bezit van een Gillwel-das met klompjes.

gilwell-rowland

Wat is de Gillwell-training?
De Gilwell-training bestaat al sinds 1919, en wordt sindsdien wereldwijd uitgedragen. In Nederland hebben er meer dan 500 Gilwell-trainingen plaatsgevonden. Gilwell is een avontuur waarin je samen met andere scouts stilstaat bij jezelf en jouw rol in een team of groep. Tijdens de training oefen je het ontwikkelen van nieuw gedrag of het versterken van je kwaliteiten, maar ook na de training ga je hiermee aan de slag. Dit wordt dan je persoonlijke leerdoel. Thema’s die regelmatig terugkeren in de leerervaringen van Gilwell-deelnemers zijn o.a. zelfsturend vermogen, uitdrukkingsvaardigheid (assertiviteit), leidinggeven, functioneren in teamverbanden en ontwikkelingsgerichtheid (zelfinzicht).

Gilwell is een unieke ervaring! Het is groeien als Scoutingleidinggevende (of bestuurder), zodat je achteraf trots kunt zijn op je welverdiende Gilwell-kralen.

Rowland mag dus ook zeker trots zijn op het voltooien van de training en we hopen dat hij tijdens zijn vrijwilligerswerk als teamleider van de welpen, maar ook in de rest van zijn leven, veel baat zal hebben bij de opgedane kennis en ervaringen.