Sinterklaasfeest werd even heel spannend door Proefjespiet!

met Geen reacties

Sinterklaas bij Teylersgroep Scouting Losser

Op zaterdag 1 december stonden er weer een heleboel lieve kinderen vol spanning te wachten langs het zandpad voor ons clubhuis. Zouden Sinterklaas en zijn pieten ons een bezoekje brengen??

In de verte klonken sirenes… wat zou er nu weer zijn gebeurd? Daar kwam een brandweerauto aan! Je raadt het al, er was weer eens iets misgegaan bij één van de pieten. Dit keer was het proefjespiet. Hij zei dat hij ECHT een proefje wist om een zak cadeautjes te verdubbelen. Dat klinkt heel mooi, maar zijn experiment was in het pakhuis ook al misgegaan (BOEM!). Hij zag er ook uit alsof er iets flink was ontploft… Gelukkig konden ze het allemaal op tijd blussen en met behulp van de brandweer konden ze toch nog op tijd bij Scouting zijn.

Maar hij wilde zó graag bewijzen dat hij het kon. Dus hij kreeg in de Zandbergen nog één kans om zijn experiment te showen. Nou….. dat hebben we geweten!  De cadeautjes voor de leiding stonden in vuur en vlam! Dankjewel hoor proefjespiet…. Gelukkig konden ze voorkomen dat hij dit ook met de cadeaus voor de kinderen zou proberen.

Toen het vuur was geblust kon het feest beginnen. Er werd lekker hard gezongen voor de beste Sint en er werd natuurlijk goed gestrooid met pepernoten en anders strooigoed. Uiteindelijk is het gelukkig een heel leuk en gezellig feest geworden!