Verkenners 1e bij de Regionale Scouting Wedstrijden

Onze verkenners mogen weer naar de Landelijke Scoutingwedstrijden! De patrouille ‘Helpende Hand’ heeft op RSW een gedeelde 1e plek behaald samen met een patrouille van Scouting Denekamp. Super goed gedaan, gefeliciteerd! Onze andere patrouille, de Teylers Turtles, zijn op de 11 plek geëindigd. Ook helemaal niet slecht! We zijn natuurlijk heel trots op onze scouts.

Op 24 mei 2017 stond er een bericht over in De Nieuwe Dinkellander. Klik hieronder op de foto of lees het bericht op de website.

Wat is de LSW?

Elk jaar tijdens het Pinksterweekend vinden de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) plaats in Baarn. Deelnemen aan de LSW kan niet zomaar: scouts kunnen zich plaatsen voor deze wedstrijden tijdens voorrondes: de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Duizenden scouts uit heel Nederland in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen hier aan mee. De beste scouts mogen vervolgens hun regio vertegenwoordigen op de LSW.

Ze worden tijdens dit Pinksterweekend op de proef gesteld; hun Scoutingvaardigheden worden getoetst. Ze bouwen zelf hun kampterrein op, weten met kaart, kompas en GPS om te gaan, gaan (heerlijk) koken, kennen de basis van EHBO, goed samenwerken met hun ploeg en andere scouts, en maken voornamelijk ook met z’n allen veel plezier!

Het activiteitenprogramma is enorm veelzijdig en op de LSW komt zo veel mogelijk aan bod: theater, sport en spel, creativiteit en scoutingvaardigheden zijn allemaal aanwezig. Gedurende het hele weekend worden de ploegen beoordeeld op hun inzet en samenwerking. Competitie alom! Maar vergeet niet: het belangrijkste doel van de LSW is om met z’n allen een fantastisch weekend te beleven, vol gezelligheid, avontuur en uitdaging.

Lees meer op https://lsw.scouting.nl/